Нова радионица у ОШ "Краљ Александар I"

Представници ЈП "Србијашуме" су 26. 5. 2016. године посетили ОШ "Краљ Александар I" у оквиру пројекта "Шума у школи", којим је предвиђена едукација деце школског узраста о значају очувања животне средине.

За ученике трећег и четвртог разреда организована је презентација о различитим животним срединама и карактеристичном биљном и животињском свету за сваку од њих. Знатижељни ученици су с пажњом слушали стручне предаваче, који су их мотивисали да говоре о предностима боравка у парку или шуми и да поделе своја искуства о негативном утицају човека на природу. Кроз разговор ђаци су стекли знање о различитим екосистемима и добили практичне савете о томе како се треба одговорно понашати у природи.

Након презентације ученици су бојили попречни пресек стабла користећи различите технике, након чега су га украшавали многобројним украсима. Инспирисани разговором који је претходио радионици, дрвене плочице су украшавали мотивима из природе добијајући декоративни магнет за метал, који ће их дуго опомињати да чувају своју околину.