Објекти за смештај ловаца

Ловачке и шумске куће у оквиру Јавног предузећа „Србијашуме“ налазе се на изузетно атрактивним локацијама са којих се шири поглед на нестварно лепа природна богатства. Позициониране у самом срцу бајковите флоре интересантне су за смештај љубитеља природних богатстава, непрегледног зеленила шума и пропланака, за све оне који имају потребу да се барем на кратко удаље од градске вреве и отисну на чист ваздух.

Смештајни капацитети у ловачким и шумским кућама имају вишеструку намену. Користе се за смештај ловаца туриста, али и посетилаца заштићених природних и културних добара и погодне су као стационарна тачка при реализацији:

  • ловног и риболовног туризма (лов, риболов, фотосафари);
  • културног туризма (данас су основни мотиви туристичких кретања културни са циљем упознавања са културно – историјским споменицима, културним наслеђем и баштином једне регије или народа);
  • екотуризма (кретање кроз планину или шуму, посета јединствених екосистема и разгледање животињског света).

Контакт телефон: 011/711-50-37, Сектор за ловство, рибарство и туризам; e-mail: lovstvo@srbijasume.rs

 

ЛОВАЧКЕ И ШУМСКЕ КУЋЕ ЈП „СРБИЈАШУМЕ“

Ловачка кућа „Винатовача“ налази се у ловишту Јужни Кучај IV, на само 1 km од Општег резервата природе „Винатовача“. Кућа располаже са три двокреветне, једном једнокреветном собом и дневним боравком. Капацитет објекта је 8 лежајева.

Ловачка кућа „Равниште“ лоцирана је у центалном делу ловишта „Велики Јастребац“. Кућа је од Београда удаљена 210 km, од Ниша 30 km и од Крушевца 20 km. Објекат је капацитета 27 лежаја. Гостима се нуди смештај у двокреветним, четворокреветним и вишекреветним собама или апартману. У саставу објекта су и две сале за одмор. Уз сам објекат налази се новоизграђени летњиковац.

На планини Чемерник, у нетакнутој природи и срцу ограђеног ловишта „Валмиште“ налази се ловачка кућа „Валмиште”, капацитета 10 лежаја. Љубитељи лова и природе могу се сместити у двокреветним, једнокреветним собама са купатилом, или апартманима. После успешног лова гости се могу опустити у ловачком салону са камином.

Ловачка колиба „Дубашница“ капацитета 4 лежаја, налази се у ловишту „Злотске шуме – Црни Врх“. Гостима су на располагању две двокреветне собе са употребом заједничког купатила и салом за одмор.

У живописном пределу Шаргана, на магистралном путу Београд – Вишеград – Ужице, у близини туристичко атрактивне дестинације „Шарганска осмица“ налази се ловачка колиба „Шарган“. Објекат се налази у ловишту Шарган и од Ужица је удаљен 40 km, од Београда 240 km и лоциран је уз асфалтни пут. Ловачка колиба располаже са једном трокреветном и једном четворокреветном собом са купатилом. Капацитет објекта је 7 лежаја.

На 30 km од Бољевца и 180 km од Београда, у предивном амбијенту ловишта „Суваја“, налази се ловачка кућа „Велика Суваја“, капацитета 6 лежаја. Гости се могу удобно сместити у двокреветној или четворокреветној соби са купатилом. На располагању је заједничка сала за одмор.

Шумска кућа „Рудник“ налази се у ловишту Рудник на другом километру од варошице Рудник према Великом и Малом Штурцу, највишим врховима планине Рудник. Ова планинска кућа је идеално место за појединачни одмор, као и одмор за групе до 20 особа. Има двокреветне собе и један апартман. У непосредној близини се налази летњи базен и спортски терени са којима је шумска кућа повезана пешачким стазама. Постоји могућност организације лова на високу и ситну дивљач. У шумској кући се осећа мир, лепота Шумадије и сједињеност са природом. Традиционални специјалитети здраве хране овог краја Шумадије остају у сећању сваком госту.

Шумска кућа „Водена пољана“ налази се у ловишту „Златар – Јадовник – Дубочица“ на надморској висини од 1.450 m, 10 km од Нове Вароши, пружа услове за боравак мањих група у четири пријатна апартмана и две собе, дизајниране у планинском стилу. Налази се на планинској коти Златара, под називом „Водена пољана”, изузетно богатој бистрим изворима, по којој је добила име. Послује у саставу шумског газдинства „Пријепоље“, а омиљено је стециште љубитеља очуваних природних лепота, уживања у спортским и рекреативним активностима и традиционалних специјалитета здраве хране.

Ловачка кућа „Змајевица“ налази се у ловишту „Јухор“, на удаљености 53 km од Јагодине и 48 km од Параћина. Кућа располаже са три двокреветне и једном четворокреветном собом. Капацитет објекта је 10 лежаја. У саставу објекта налази се сала за састанке и салон са камином где се ловци могу опустити након успешног лова.

Ловачка кућа „Три штубеја“ налази се у ловишту „Мироч – Штрбац“, на 10 km од магистралног пута Доњи Милановац – Кладово, на удаљености 17 km од Доњег Милановца. Кућа располаже са три двокреветне, једном једнокреветном, једном трокреветном собом и дневни боравком са трпезаријом. Капацитет објекта је 10 лежаја.

Ловачка кућа „Пештерац“ лоцирана је у ловишту „Јужни Кучај IV, на удаљености око 30 km од Параћина. Објекат је капацитета 7 лежаја и располаже са три двокреветне и једном једнокреветном собом са два заједничка купатила. У саставу објекта налази се сала са камином за одмор и опуштање ловаца.

Ловачка кућа „Јаворак“ налази се у ловишту „Јужни Кучај IV, на 7 km од магистралног пута Параћин – Зајечар, на удаљености 35 km од Параћина. Кућа располаже са две трокреветне и две двокреветне собе. Капацитет објекта је 10 лежаја. У саставу објекта налази се мања сала за састанке.

Ловачка кућа „Валкалуци“ налази се у ловишту „Јужни Кучај IV, на 22 km од магистралног пута Ћуприја – Ресавица, на удаљености 45 km од Деспотовца. Кућа располаже са две двокреветне и једном једнокреветном собом са заједничким купатилом. Капацитет објекта је 5 лежаја. У саставу објекта налази се салон са камином.

У ловишту „Стара планина II“ налази се објекат Широке Луке за смештај капацитета 22 лежаја.

У „Западно-Моравском“ ловишту налази се објекат за смештај капацитета 8 лежаја.

У ловишту „Рит“ налази се објекат за смештај капацитета 8 лежаја.