ЈП "Србијашуме" организовало екорадионицу у ОШ "Иван Гундулић"

У оквиру акције "Шума у школи" 9.5.2016. године организовано је ново предавање у ОШ "Иван Гудулић" за ученике виших разреда основне школе која похађају секцију из биологије.

Након предавања о различитим животним срединама, одржана је радионица у којој су деца различитог узраста научила како изгледа јединство живе и неживе природе. У стаклене декоративне посуде учесници радионице су слагали шљунак, активни угаљ, земљу и биљке опонашајући редослед у природи и кроз игру направили мини екосистеме. Циљ ове радионице је пре свега едукативни и омогућава деци да направе малу животну заједницу, али и да развијају осећај одговорности кроз заливање и негу коју треба да јој посвете. Поред тога што ће их подсећати на природно станиште, она је леп декоративни детаљ, који су деца по сопственом укусу украсила шкољкама, каменчићима и шишарицма.

ЈП "Србијашуме" ће и у наредном периоду наставити да едукује децу у оквиру акције "Шума у школи", с циљем да их од малена научи како да се понашају у природи и колики је њен значај.