Proizvodnja i ugradnja drvne galanterije i oblica

U sastavu JP „Srbijašume“, posluje ŠG „Užice“ u čijem sastavu je i RJ „Obrada drveta“. Njena primarna delatnost je proizvodnja i ugradnja drvne galanterije (stolova i klupa za bašte i parkove, žardinjera, klackalica, ljuljaški, ograda, informativnih tabli), ali je prvenstveno poznata po proizvodnji oblica od borovog drveta. Oblice se dobijaju preradom tanke borovine iz prorednih seča i proizvode se u prečnicama od 6 do 20 cm. One imaju veliku upotrebnu vrednost jer se mogu koristiti za proizvodnju drvne galanterije, ali i kao poluoblice za oblaganje objekata ili gradnju drvenih objekata.

RJ „Obrada drveta“ ima dve radionice, od kojih se jedna nalazi u Kremnima, 35 km od Užica prema Višegradu, a druga je na Kaoni, 18 km od Kosjerića, na putu prema Valjevu. Proizvodnja oblica je locirana u Kremnima koja su okružena borovim šumama, što znači da postoji dobra sirovinska baza za ovaj vid prerade drveta. Obzirom da se za proizvodnju koristi materijal iz proreda, ovom proizvodnjom se pozitivno utiče na gajenje šuma, jer prorede predstavljaju jedan od vidova nege šuma.

Radionica na Kaoni ima dugu tradiciju u podizanju i opremanju zelenih površina i izradi rekvizita za rekreaciju dece i odraslih. Drvna galanterija koja se proizvodi na Kaoni daje poseban pečat prilikom uređenja parkovskih površina, jer se koristi za aktivni odmor i rekreaciju. Ljuljaške, klackalice, penjalice i ostali rekviziti su nezamenljivi u opremanju vrtića, parkova i drugih prostora za igru dece. U proizvodnom asortimanu su takođe i drugi rekviziti za opremanje parkova, kao što su klupe, stolovi, nastrešnice, žardinjere, korpe za smeće i ograde. Osim opremanja javnih površina, ovi proizvodi se mogu koristiti i za opremanje privatnih okućnica, arboretuma, ugostiteljskih objekata i sl.

Za sve proizvode nudimo premaze u različitim bojama, pri čemu preporučujemo premaze na vodenoj bazi koji su ekološki prihvatljivi.

Sa ponosom ističemo da posedujemo FSC™ sertifikat SGS-FMCOC-007100 kojim dokazujemo da su naši proizvodi napravljeni od drveta čije je poreklo iz šuma kojim se održivo gazduje.

Cenovnik oblica i poluoblica

Cenovnik rekvizita za odmor i rekreaciju

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na telefon 031/3516-133 ili putem e-mail-a gazuzice@open.telekom.rs, rjobradadrveta@gmail.com