Zasadi drvo – zasadi svoj kiseonik

U sredu 3. jula u Botaničkoj bašti održana je pres konferencija na kojoj je javnosti predstavljena akcija pod nazivom „Zasadi drvo“. Cilj ove akcije koja će trajati 4 meseca je edukacija stanovništva i podizanje svesti javnosti o značaju šuma, nakon čega na jesen počinje pošumljavanje. Akciju su podržali Adria Media Grupa i DM drogerije markt, a institucionalni partneri su: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za Šume, Privredna komora, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Gorani Srbije i Botanička bašta „Jevremovac“. Cilj akcije je da se u nju uključi što više dobrovoljaca i da zajedno na jesen posadimo 50 hiljada sadnica na više lokacija širom Srbije, ukupne površine 15 hektara. Ukoliko želite da budete deo ove sjajne akcije i zasadite svoje drvo, izaberite neku od ponuđenih lokacija, a mi ćemo obezbediti sadnice. Više informacija o ovoj akciji možete saznati na portalu: https://www.kurir.rs/zasadi-drvo

Tačne lokacije sadnje i početak prijavljivanja biće objavljeni  u avgustu na portalima Kurir i Espreso u okviru kategorije „Zasadi drvo“.

Dođite, uključite se, zasadite svoj kiseonik. Dođite da se družimo, da zajedno stvorimo nove šume Srbije. Naši šumari biće prisutni na svim lokacijama na kojima se bude sadilo i od njih ćete moći puno da naučite o tome kako se šta sadi. Po završetku zajedničke akcije pošumljavanja  – zaposleni u JP „Srbijašume“ će nastaviti da se brinu o ovim mladim sadnicama i neguju ih kako bi što pre stasale i postale deo pluća Srbije.