Засади дрво – засади свој кисеоник

У среду 3. јула у Ботаничкој башти одржана је прес конференција на којој је јавности представљена акција под називом „Засади дрво“. Циљ ове акције која ће трајати 4 месеца је едукација становништва и подизање свести јавности о значају шума, након чега на јесен почиње пошумљавање. Акцију су подржали Адриа Медиа Група и ДМ дрогерије маркт, а институционални партнери су: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за Шуме, Привредна комора, ЈП „Србијашуме“, ЈП „Војводинашуме“, Горани Србије и Ботаничка башта „Јевремовац“. Циљ акције је да се у њу укључи што више добровољаца и да заједно на јесен посадимо 50 хиљада садница на више локација широм Србије, укупне површине 15 хектара. Уколико желите да будете део ове сјајне акције и засадите своје дрво, изаберите неку од понуђених локација, а ми ћемо обезбедити саднице. Више информација о овој акцији можете сазнати на порталу: https://www.kurir.rs/zasadi-drvo

Тачне локације садње и почетак пријављивања биће објављени  у августу на порталима Kурир и Еспресо у оквиру категорије „Засади дрво“.

Дођите, укључите се, засадите свој кисеоник. Дођите да се дружимо, да заједно створимо нове шуме Србије. Наши шумари биће присутни на свим локацијама на којима се буде садило и од њих ћете моћи пуно да научите о томе како се шта сади. По завршетку заједничке акције пошумљавања  – запослени у ЈП „Србијашуме“ ће наставити да се брину о овим младим садницама и негују их како би што пре стасале и постале део плућа Србије.