JP „Srbijašume“ u akciji pošumljavanja sa OMV Srbija d.o.o

Zaposleni u kompaniji OMV Srbija u saradnji sa JP „Srbijašume“ zasadili su u utorak 9. aprila 2019. godine 2000 sadnica Picea abies – smrče. Sanirana je šuma crnog bora oštećena od ledoloma na površini od jednog hektara, u Šumskom gazdinstvu „Južni Kučaj“ Despotovac, ŠU „Paraćin“ u GJ „Čestobrodica“. U akciji je učestvovalo 47 zaposlenih u kompaniji OMV Srbija i 13 zaposlenih u JP „Srbijašume“.

Akcijom pošumljavanja zaposleni u OMV Srbija želeli su da daju svoj doprinos povećanju šumovitosti Srbije i na taj način ujedno doprinesu i borbi protiv klimatskih promena.

Ova aktivnost samo je jedna u nizu kojom kompanija OMV Srbija želi da da svoj doprinos u podizanju kvaliteta životne sredine u kojoj njeni zaposleni žive i rade.

JP „Srbijašume“ je sa radošću prihvatilo predlog OMV Srbija i bezrezervno podržava društvenu odgovornost kroz pošumljvanje. „Bez šuma nam nema života na planeti Zemlji, jer šume društvenoj zajednici pružaju više od 300 opštekorisnih funkcija, čime ova akcija dobija na posebnom značaju“, istakao je predstavnik JP „Srbijašume“ dr Zvonimir Baković.