ЈП „Србијашуме“ у акцији пошумљавања са OMV Srbija d.o.o

Запослени у компанији ОМV Србија у сарадњи са ЈП „Србијашуме“ засадили су у уторак 9. априла 2019. године 2000 садница Picea abies – смрче. Санирана је шума црног бора оштећена од ледолома на површини од једног хектара, у Шумском газдинству „Јужни Кучај“ Деспотовац, ШУ „Параћин“ у ГЈ „Честобродица“. У акцији је учествовало 47 запослених у компанији OMV Srbija и 13 запослених у ЈП „Србијашуме“.

Акцијом пошумљавања запослени у ОМV Srbija желели су да дају свој допринос повећању шумовитости Србије и на тај начин уједно допринесу и борби против климатских промена.

Ова активност само је једна у низу којом компанија ОМV Srbija жели да да свој допринос у подизању квалитета животне средине у којој њени запослени живе и раде.

ЈП „Србијашуме“ је са радошћу прихватило предлог ОМV Србија и безрезервно подржава друштвену одговорност кроз пошумљвање. „Без шума нам нема живота на планети Земљи, јер шуме друштвеној заједници пружају више од 300 општекорисних функција, чиме ова акција добија на посебном значају“, истакао је представник ЈП „Србијашуме“ др Звонимир Баковић.