Sberbank Srbija покреће велику акцију пошумљавања са ЈП „Србијашуме“ и ЈП „Национални парк Фрушка гора“

Sberbank Srbija потписала је данас у Београду уговоре о сарадњи са ЈП „Србијашуме“ и ЈП „Национални парк Фрушка гора“, захваљујући којима ће на подручју планина Сувобор и Рудник, територији града Београда и у заштићеном подручју националног парка „Фрушка гора“, бити посађено више од 20.000 садница дрвећа, што ће додатно допринети унапређењу бриге о шумама и животној средини у нашој земљи.

Потписивању уговора данас је присуствовала и Ирена Вујовић, министарка заштите животне средине у Влади Србије, која је том приликом похвалила иницијативу Sberbank и поручила да је то добар пример који би могао да подстакне и друге друштвено одговорне компаније да мисле „зелено“ и спроводе акције које за циљ имају очување животне средине.

Акције пошумљавања које ће заједно реализовати Sberbank, „Србијашуме“ и „Национални парк Фрушка гора“ део су еколошке и друштвено одговорне иницијативе покренуте у оквиру пројекта под називом „SberZeleno – 1 email = 1 drvo“. Реч је о пројекту у оквиру ког је Sberbank Srbija позвала своје клијенте да Банци оставе е-маил адресу и да убудуће сва обавештења Sberbank добијају електронским путем, а не у штампаној форми. Том приликом, Sberbank се обавезала да ће у име својих клијената, за сваки прикупљени е-маил посадити по једно дрво и тиме пружити додатни допринос унапређењу бриге о средини у којој живимо.

– Током наше „SberZeleno – 1 email = 1 drvo“ акције прикупили смо више од 20.000 е-маил адреса и сагласности, што само потврђује да је изузетно велики број наших клијената препознао значај ове иницијативе. То нам је омогућило да као банка наставимо са даљом дигитализацијом свог пословања и промоцијом нових канала комуникације, али и да сви заједно, уз подршку ЈП „Србијашуме“ и ЈП „Национални парк Фрушка гора“, покренемо ову велику еколошку акцију. Овом приликом позивамо и остале клијенте наше банке да нам се придруже, да нам на страни www.sberbank.rs/sberzeleno оставе свој е-маил, а наша банка ће у оквиру „SberZeleno“ акције за сваку прикупљену е-маил адресу посадити по једну садницу – истакла је Маријана Василесцу, председница Извршног одбора Sberbank Srbija на данашњем потписивању уговора са представницима ЈП „Србијашуме“ и ЈП „Национални парк Фрушка гора“.

Говорећи о значају ове акције, в.д. директор ЈП „Србијашуме“ Игор Брауновић је изјавио да то предузеће увек са радошћу дочекују овакве иницијативе и да су „Србијашуме“ ту да их подрже.

– Ми сви имамо исти циљ, а то је повећање пошумљености Србије на 42 одсто како би достигли европски ниво. Србија је сада на 30 одсто, а ЈП „Србијашуме“ може тај проценат да повећа још за само један одсто, јер толико је преостало за пошумљавање на подручјима којима ми газдујемо. Оно што нам предстоји је да заједно са Министарством заштите животне средине, Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде и заједно са свим заинтересованим компанијама подстакнемо грађане и власнике приватних парцела да се прикључе пошумљавању, јер једино тако можемо достићи жељени ниво пошумљености. Драго ми је да смо са Sberbank договорили да та банка буде прва који ће у наредном периоду покренути овакву акцију са својим клијентима – изјавио је Брауновић.