Dozvole za privredni ribolov

Preduzetnik može da obavlja privredni ribolov ukoliko je upisan u Registar privrednih ribara koji vodi nadležno ministarstvo, tj. ukoliko je položio stručni ispit za ribara. Prilikom kupovine dozvole, odnosno pre sklapanja Ugovora sa korisnikom ribarskog područja, preduzetnik mora podneti: Zahtev za izdavanje dozvole za privredni ribolov, da je za prethodnu godinu predao godišnji izveštaj o ulovu, da obavlja delatnost na dan podnošenja Zahteva (Rešenje APR-a).

Privredno društvo može obavljati privredni ribolov ukoliko ima najmanje jedno zaposleno lice sa stečenim visokim obrazovanjem odgovarajućeg smera (član 32. Zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda) i da je zaposleno lice upisano u Registar privrednih ribara.

Godišnja dozvola za privredni ribolov glasi na ime i važi isključivo uz ličnu kartu.

VREDNOST DOZVOLA ZA PRIVREDNI RIBOLOV PO RIBARSKIM PODRUČJIMA

Vrsta dozvoleVrednost (dinara)
GODIŠNJA DOZVOLA ZA PRIVREDNI RIBOLOV – SVI ALATI90.000.00
GODIŠNJA DOZVOLA ZA PRIVREDNI RIBOLOV – BUĆKA40.000,00

Godišnja dozvola za privredni ribolov kupuje se kod korisnika ribarskog područja „Beograd“, u prostorijama šumskog gazdinstva „Beograd“, Kneza Miloša br. 55.

Vrsta dozvoleVrednost (dinara)
GODIŠNJA DOZVOLA ZA PRIVREDNI RIBOLOV – SVI ALATI75.000.00
GODIŠNJA DOZVOLA ZA PRIVREDNI RIBOLOV – BUĆKA40.000,00

Godišnja dozvola za privredni ribolov kupuje se kod korisnika ribarskog područja „Dunav“, u prostorijama šumske uprave „Negotin“, Generala Galebate br. 2 i u prostorijama šumske uprave „Kladovo“ Obilićeva br. 5.

Vrsta dozvoleVrednost (dinara)
GODIŠNJA DOZVOLA ZA PRIVREDNI RIBOLOV – SVI ALATI85.000.00
GODIŠNJA DOZVOLA ZA PRIVREDNI RIBOLOV – BUĆKA35.000,00

Godišnja dozvola za privredni ribolov kupuje se kod korisnika ribarskog područja „Mlava“, u prostorijama šumske uprave „Požarevac“, Moše Pijade br. 14.