Потписан споразум о сарадњи између ЈП „Србијашуме“ и Савеза пензионера Србије

В.д. директора ЈП „Србијашуме“ Игор Брауновић и председник Савеза пензионера Србије проф. др Андреја Савић потписали су Споразум о сарадњи ЈП „Србијашуме“ и Савеза пензионера Србије који заступа интересе 169 удружења пензионера општина, градова и покрајина. Споразум је потписан 11. априла 2023. године у пословном клубу „Кошутњак“.

Узимајући у обзир актуелну енергетску и економску ситуацију, Јавно предузеће за газдовање шумама „Србијашуме“ као друштвено одговорно предузеће, овим споразумом ће дефинисати услове снабдевања огревним дрветом чиме ће утицати на побољшање положаја и стандарда наших најстаријих суграђана у друштву.

Игор Брауновић је приликом потписивања Споразума изјавио: „Ми ћемо гледати да у што краћем року одговоримо, као што смо и предходних година успевали, на све захтеве, бар што се тиче пензионера, инвалида и ратних бораца“.

Истакао је да ће цена огревног дрвета за грађане и ове године бити 5.269,00 динара са ПДВ-ом на шумско-камионском путу. В.д. директора ЈП „Србијашуме“ се осврнуо и на вештачку кризу која је направљена прошле године и додао да је већ почетак јесени показао да огрева има довољно.

„Биће довољно и за фабрике пелета“, истакао је директор Брауновић и додао: „Време нам иде на руку, мало је април кренуо како не ваља, али су прва три месеца једна од најјачих што се производње тиче од кад постоји Јавно предузеће „Србијашуме.

Овом приликом је директор ЈП „Србијашуме“ Игор Брауновић замолио грађане да не наседају на провокације јер је огрева било и биће. Обећао им је да могу да буду мирни и да могу да се пријаве у свим газдинствима широм Србије и закључио  да не постоји ни  један једини разлог да дрвета не буде, нити да буде скупо као прошле године.