ЈП „Србијашуме“ обележило Светски дан чистог ваздуха великом акцијом пошумљавања

Поводом обележавања Светског дана чистог ваздуха ЈП „Србијашуме“ је организовало велику акцију пошумљавања у свим шумским газдинствима на територији Републике Србије.

Светски дан чистог ваздуха обележава се 3. новембра широм света различитим акцијама и манифестацијама. Услед развоја индустрије и прекомерног емитовања штетних материја у атмосферу, у свету је преко 90 посто популације изложено загађеном ваздуху.

ЈП „Србијашуме“ као друштвено одговорно предузеће које управља највећом површином под шумама и шумским земљиштем на територији Републике Србије, и ове године се придружило борби за чистији ваздух великом акцијом садње широм земље, а централна акција пошумљавања је организована на Кошутњаку, где су запослени са заинтересованим грађанима и случајним пролазницима засадили тридесет садница белог јасена, горског јавора и млеча.

Поводом обележавања Светског дана чистог ваздуха в.д. директора ЈП „Србијашуме“ Игор Брауновић је рекао: „За нас српске шумаре, поборнике природе и здравог живота, а пре свега чистог ваздуха, сваки дан је дан за акцију, а не само овај. Како каже стих песме Јована Јовановића Змаја: Где год нађеш згодна места, ту дрво посади! А дрво је благородно, па ће да награди. Чинимо све што можемо да будемо што бољи заштитари природе, свима за пример и узор. И у години јубилеја посебан значај дајемо еколошкој функцији и заштити животне средине, јер су шуме произвођачи чистог ваздуха и добро од општег животног интереса“.