„Власинка“ и ЈП „Србијашуме“ посадили 500 стабала смрче

Представници Фабрике за производњу и промет воде “Власинка”, која послује у саставу Coca-Cola HBC Србија су у сарадњи са ЈП „Србијашуме“ у заједничкој акцији посадили 500 стабала смрче у Лесковој бари.

Друштвена одговорност и принципи одрживог пословања за Coca-Cola HBC Србија, представљају важан елемент у креирању свих пословних планова. Тако је и ова иницијатива само једна у низу оних које покрећу еколошке позитивне промене.

“Ми имамо врло одговоран приступ животној средини и коришћењу природних ресурса. О томе сведочи и EWS (European Water Stewardship) сертификат чији смо поносни носилац већ дуги низ година. Поред тога желимо и додатним активностима да извршимо позитиван утицај на локалну заједницу у којој живимо и радимо. О нашој посвећености говоре и наше колеге волонтери који су данас овде да заједно са запосленима ЈП „Србијашуме“ засаде ових нових 500 стабала смрче”,  рекао је Гојко Стојчевски, директор „Власинке“.

„Важно је да сви континуирано радимо на заштити животне средине и ми на том путу желимо да сарађујемо са свима онима који и сами истински верују у то и доприносе креирању боље и одрживе будућности. Сарадња са компанијом Coca-Cola HBC Србија је веома важна јер представља прави пример како се на локалу води брига о окружењу и природи. Ми у ЈП „Србијашуме“ смо увек отворени за сарадњу са свима који желе да нам се придруже на нашем путу побољшања квалитета животне средине. Ми се тиме свакодневно бавимо и расположени смо да своје знање и искуство по питању пошумљавања, неге и гајења шума поделимо са свим друштвено одговорним компанијама и појединцима – изјавио је Никола Новковић, директор Шумског газдинства „Врање“ које послује у склопу ЈП „Србијашуме“.

 

Фотограф: Мирослав Алексић