Учешће ЈП „Србијашуме“ на међународном сајму лова и риболова у Салзбургу 2023. године

На 33. међународном сајму лова и риболова „Hohe Jagd & Fischerei“ у Салзбургу, 2023. године, након двогодишње паузе узроковане корона вирусом, ЈП „Србијашуме“ је традиционално, по шести пут, узело учешће и представило своју ловнотуристичку понуду на другом по величини сајму у Европи и највећем сајму ове врсте у алпском подручју.

Током четири сајамска дана, од 16. до 19. фебруара 2023. године, било је више од 600 излагача из 40 земаља Европе, Африке, Азије, Јужне и Северне Америке. Они су представили своје производе и услуге, опрему за лов и риболов, одећу и обућу, оптичке уређаје и оружје, теренска возила, као и путовања и активности у природи, укључујући ловнотуристичке аранжмане.

Бројне ловнотуристичке агенције и ловци су на штанду ЈП „Србијашуме“ изразили интересовање за групни лов дивље свиње, лов јелена европског, срндаћа и дивокозе високе трофејне вредности, вука, као и за лов ситне дивљачи. У даљој комуникацији са ловнотуристичким агенцијама, које се баве посредовањем у продаји ловних аранжмана, очекујемо склапање уговора о субагентури, а тиме и повећани број страних ловаца туриста у нашим ловиштима. Ова понуда је посебно промовисана одговарајућим промотивним материјалима и филмовима сниманим у ловиштима ЈП „Србијашуме“, који су привукли пажњу бројних потенцијалних ловаца.

Велика заинтересованост је забележена и за нашу понуду лова у ловиштима у околини Београда, у комбинацији са туристичким обиласком знаменитости главног града и Србије, као и за лов у ловиштима близу Дунава.

Другог дана сајма штанд ЈП „Србијашуме“ посетио је и генерални директор Игор Брауновић са сарадницима.

Ни ове године нису изостали многобројни пратећи догађаји који су привукли пажњу посетилаца. Такмичење у рици јелена и стрељаштву, разговори са еминентним стручњацима из света лова, демонстрација вештине ловачких паса и пребогата понуда ловачке литературе су препознатљива обележја овог окупљања европских ловаца.

Изложба теренских возила, ловачке опреме, риболовачког прибора, природних и биљних производа, као и прилика да се испроба опрема и техника, али и разноврсна понуда хране и пића, чине да посетиоци уживају у времену проведеном у 10 сајамских хала.