Садња 100 садница у селу Трупале

Јавно предузеће „Србијашуме“ подржало је акцију садње 100 садница храста лужњака у селу Трупале код Ниша. Саднице је донирало Друштво за заштиту и проучавање птица Србије, а акцију су подржали и град Ниш, Јавно-комунално предузеће „Медијана“ и општина Црвени Крст .

„Радује нас да је све више оваквих акција, и надам се да ће их у будућности бити све више“- рекао је Брауновић и истакао да предузеће негује добру сарадњу са градом Нишом.

Он је овом приликом подсетио присутне на то да ЈП „Србијашуме“ годишње пошуми површину од 2-2,5 хиљаде хектара односно засади око 3-3,5 милиона садница.

„Ми на простору којим газдујемо имамо још врло мало места за пошумљавање. А Србији недостаје 11% територије под шумом да би достигла европски ниво пошумљености. Када би пошумили све из нашег десетогодишњег плана, пошумљеност Србије би се подигла за нешто мање од један посто. То значи да овакве акције треба да нам служе да апелујемо на свест грађана да пошумљавају своје приватне парцеле. А ми смо увек ту да подржимо такву акцију грађана донирањем садница и стручном помоћи“ –  рекао је Брауновић.

Испред ЈП „Србијашуме“ догађају су поред в.д. директора Игора Брауновића присуствовали и његов помоћник др Братислав Дикић, координатор за шумарство и заштиту животне средине при кабинету директора др Зоран Максимовић и директор шумског газдинства „Ниш“ Слободан Зејак.