Обележен Светски дан заштите животне средине

Поводом Светског дана заштите животне средине ЈП „Србијашуме“ уручено признање у оквиру пројекта “ ЕУ за Зелену агенду“.“Светски дан заштите животне средине обележен је у Београду, а поред потпредседнице Вујовић присуствовали су шеф Делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре, амбасадорка Шведске Аника Бен Давид, амбасадор Швајцарске Урс Шмид и стални представник Програма Уједињених нација за развој (УНДП) Јакуп Бериш. Тема у 2024. години је јачање отпорности на све учесталије суше које су последица климатских промена и јачање свести о важности и очувања влажних станишта и биолошке разноврсности, а Вујовић је истакла да су то области којима Министарство посвећује велику пажњу.“
„Потпредседница Владе је навела да је један од најважнијих приоритета државе убрзање зелене транзиције као и да, имајући у виду амбициозне циљеве до 2050. године, мора још више да се ради у сарадњи са свим релевантним актерима.
„У овој области је важна сарадња с привредом, јер компаније својим идејама и решењима доприносе процесу зелене трансформације, која је важна и за грађане. Министарство које водим, покренуло је и националну кампању „Сарађуј, не загађуј“, како бисмо подизали свест грађана о томе колико је сваки мали корак важан за унапређење стања животне средине“.