Обележавање Светског дана заштите животне средине

На иницијативу в.д. директора Игора Брауновића, ЈП „Србијашуме“ ће обележити 5. јун – Светски дан заштите животне средине акцијом чишћења десне обале реке Дрине заједно са предтавницима Општине Мали Зворник, ЈKП „Дрина“ Мали Зворник, удружењем „Наша Дрина“ и бројним локалним удружењима. Циљ ове акције је да утичемо на подизање еколошке свести шире јавности и укажемо на то да природу можемо само заједнички да сачувамо.
Окупљање учесника је заказано за суботу у 10 часова на платоу „Шеталиште“ на обали реке Дрине у Малом Зворнику и сви су добродошли да се прикључе овој акцији.
Светски дан заштите животне средине установиле су Уједињене нације 1972. године на Kонференцији о заштити животне средине која је одржана у Стокхолму. Од тада се сваког 5. јуна у целом свету овај датум обележава разним еколошким акцијама и кампањама како би се на тај начин скренула пажња широј јавности на значај очувања животне средине. Тема овогодишњег Светског дана заштите животне средине је „Обнова екосистема“, а подразумева обнову шумских, пољопривредних, речних, морских и других животних заједница.
Јавно предузеће „Србијашуме“ учествује у свакодневној нези шумског екосистема наше земље кроз редовне процесе унапређења стања постојећих шума и подизања нових шума. Оптимална шумовитост којој ово предузеће константно тежи, позитивно утиче на климатске промене, квалитет вода и ваздуха, флору и фауну.

Погледајте!