ЈП „Србијашуме“ обележиле Светски дан заштите животне средине

Акцијом чишћења десне обале реке Дрине, Јавно предузеће „Србијашуме“ обележило је 5. јун, Светски дан заштите животне средине. У акцији су учествовали и активисти удружења „Наша Дрина“, чланови бројних локалних удружења, мештани Малог Зворника и околних места, а логистичку подршку пружила је Општина Мали Зворник и ЈKП „Дрина“ Мали Зворник. Очишћено је приобаље на делу реке Дрине у месној заједници Центар и на делу Зворничког језера, од плаже у Сакару до Велике Реке.
– Читава наша прошлост и садашњост везана је за Дрину, и зато смо у обавези да чувамо и реку и језеро и њихово приобаље и да, поред осталог, то буде пример за младе генерације. Важно је да о Дрини бринемо, не од данас до сутра, већ непрестано, јер њене благодети су пред нама сваког часа, па је ред да се према њима односимо с поштовањем, одговорно и савесно. Радује ме што је велики број љубитеља природе, пријатеља, чувара и бораца за лепоту природе овог краја учествовао у нашој акцији. Циљ ове акције је био управо то да укажемо на чињеницу да природу можемо само заједничким снагама да сачувамо – изјавио је в.д. директор ЈП “Србијашуме“ Игор Брауновић.
Тема овогодишњег Светског дана заштите животне средине је „Обнова екосистема“, а подразумева обнову шумских, пољопривредних, речних, морских и других животних заједница.
Јавно предузеће „Србијашуме“ учествује у свакодневној нези шумског екосистема наше земље кроз редовне процесе унапређења стања постојећих шума и подизања нових шума. Оптимална шумовитост којој ово предузеће константно тежи, позитивно утиче на климатске промене, квалитет вода и ваздуха, флору и фауну.

Погледајте!