Природна храна шумских подручја

Српска стратегија интегралног газдовања шумама и шумским подручјима, заснована је на одрживом развоју. ЈП „Србијашуме“ улаже максималан труд да реализује властиту визију: живети са природом и за природу, а континуиране шумарске активности су у интересу свих грађана.

Градови се, временом, непрекидно шире, а градске заједнице имају све лошију животну средину. Да би и становници градова јели здраву храну и користили лековито биље које има посебно корисна дејства на човечији организам, шумари штите биље које дивље расте по шумама и ливадама наше природе. Постоје извесне врсте биља које су због лековитог дејства веома цењене у народу и које су као такве постале неопходне свакој кући. Лековито биље је данас, такође, главна сировина из које се специјалним технолошким поступцима и процесима добијају фармацеутски производи без којих је лечење немогуће замислити. Такође, шуме Србије обилују и бројним врстама јестивих гљива и шумских плодова, које човек користи у свакодневној исхрани.

ЈП „Србијашуме“ скупља и пакује лековито и друго биље и шумске плодове које дивље расте у шуми, а дораду врши поступцима који задржавају сва природна својства.

Производе природне хране из шумских подручја можете набавити у продавници „Дарови природе“, Његошева 44, контакт телефон: 011/2454-381.