Objekti za smeštaj lovaca

Lovačke i šumske kuće u okviru Javnog preduzeća „Srbijašume“ nalaze se na izuzetno atraktivnim lokacijama sa kojih se širi pogled na nestvarno lepa prirodna bogatstva. Pozicionirane u samom srcu bajkovite flore interesantne su za smeštaj ljubitelja prirodnih bogatstava, nepreglednog zelenila šuma i proplanaka, za sve one koji imaju potrebu da se barem na kratko udalje od gradske vreve i otisnu na čist vazduh.

Smeštajni kapaciteti u lovačkim i šumskim kućama imaju višestruku namenu. Koriste se za smeštaj lovaca turista, ali i posetilaca zaštićenih prirodnih i kulturnih dobara i pogodne su kao stacionarna tačka pri realizaciji:

  • lovnog i ribolovnog turizma (lov, ribolov, fotosafari);
  • kulturnog turizma (danas su osnovni motivi turističkih kretanja kulturni sa ciljem upoznavanja sa kulturno – istorijskim spomenicima, kulturnim nasleđem i baštinom jedne regije ili naroda);
  • ekoturizma (kretanje kroz planinu ili šumu, poseta jedinstvenih ekosistema i razgledanje životinjskog sveta).

Kontakt telefon: 011/711-50-37, Sektor za lovstvo, ribarstvo i turizam; e-mail: lovstvo@srbijasume.rs

 

LOVAČKE I ŠUMSKE KUĆE JP „SRBIJAŠUME“

Lovačka kuća „Vinatovača“ nalazi se u lovištu Južni Kučaj IV, na samo 1 km od Opšteg rezervata prirode „Vinatovača“. Kuća raspolaže sa tri dvokrevetne, jednom jednokrevetnom sobom i dnevnim boravkom. Kapacitet objekta je 8 ležajeva.

Na 40 km od Boljevca i 220 km od Beograda, u predivnom ambijentu visoravni Južnog Kučaja, u lovištu „Južni Kučaj Brezovica“ nalazi se komforna lovačka kuća „Brezovica“, kapaciteta 15 ležaja. Gosti se udobno mogu smestiti u dvokrevetnim, trokrevetnim ili višekrevetnim sobama sa kupatilom. Uz smeštajni objekat nalazi se sala sa kaminom.

Lovačka kuća „Ravnište“ locirana je u centalnom delu lovišta „Veliki Jastrebac“. Kuća je od Beograda udaljena 210 km, od Niša 30 km i od Kruševca 20 km. Objekat je kapaciteta 27 ležaja. Gostima se nudi smeštaj u dvokrevetnim, četvorokrevetnim i višekrevetnim sobama ili apartmanu. U sastavu objekta su i dve sale za odmor. Uz sam objekat nalazi se novoizgrađeni letnjikovac.

Na planini Čemernik, u netaknutoj prirodi i srcu ograđenog lovišta „Valmište“ nalazi se lovačka kuća „Valmište”, kapaciteta 10 ležaja. Ljubitelji lova i prirode mogu se smestiti u dvokrevetnim, jednokrevetnim sobama sa kupatilom, ili apartmanima. Posle uspešnog lova gosti se mogu opustiti u lovačkom salonu sa kaminom.

Lovačka koliba „Dubašnica“ kapaciteta 4 ležaja, nalazi se u lovištu „Zlotske šume – Crni Vrh“. Gostima su na raspolaganju dve dvokrevetne sobe sa upotrebom zajedničkog kupatila i salom za odmor.

U živopisnom predelu Šargana, na magistralnom putu Beograd – Višegrad – Užice, u blizini turističko atraktivne destinacije „Šarganska osmica“ nalazi se lovačka koliba „Šargan“. Objekat se nalazi u lovištu Šargan i od Užica je udaljen 40 km, od Beograda 240 km i lociran je uz asfaltni put. Lovačka koliba raspolaže sa jednom trokrevetnom i jednom četvorokrevetnom sobom sa kupatilom. Kapacitet objekta je 7 ležaja.

Na 30 km od Boljevca i 180 km od Beograda, u predivnom ambijentu lovišta „Suvaja“, nalazi se lovačka kuća „Velika Suvaja“, kapaciteta 6 ležaja. Gosti se mogu udobno smestiti u dvokrevetnoj ili četvorokrevetnoj sobi sa kupatilom. Na raspolaganju je zajednička sala za odmor.

Šumska kuća „Rudnik“ nalazi se u lovištu Rudnik na drugom kilometru od varošice Rudnik prema Velikom i Malom Šturcu, najvišim vrhovima planine Rudnik. Ova planinska kuća je idealno mesto za pojedinačni odmor, kao i odmor za grupe do 20 osoba. Ima dvokrevetne sobe i jedan apartman. U neposrednoj blizini se nalazi letnji bazen i sportski tereni sa kojima je šumska kuća povezana pešačkim stazama. Postoji mogućnost organizacije lova na visoku i sitnu divljač. U šumskoj kući se oseća mir, lepota Šumadije i sjedinjenost sa prirodom. Tradicionalni specijaliteti zdrave hrane ovog kraja Šumadije ostaju u sećanju svakom gostu.

Šumska kuća „Vodena poljana“ nalazi se u lovištu „Zlatar – Jadovnik – Dubočica“ na nadmorskoj visini od 1.450 m, 10 km od Nove Varoši, pruža uslove za boravak manjih grupa u četiri prijatna apartmana i dve sobe, dizajnirane u planinskom stilu. Nalazi se na planinskoj koti Zlatara, pod nazivom „Vodena poljana”, izuzetno bogatoj bistrim izvorima, po kojoj je dobila ime. Posluje u sastavu šumskog gazdinstva „Prijepolje“, a omiljeno je stecište ljubitelja očuvanih prirodnih lepota, uživanja u sportskim i rekreativnim aktivnostima i tradicionalnih specijaliteta zdrave hrane.

Lovačka kuća „Zmajevica“ nalazi se u lovištu „Juhor“, na udaljenosti 53 km od Jagodine i 48 km od Paraćina. Kuća raspolaže sa tri dvokrevetne i jednom četvorokrevetnom sobom. Kapacitet objekta je 10 ležaja. U sastavu objekta nalazi se sala za sastanke i salon sa kaminom gde se lovci mogu opustiti nakon uspešnog lova.

Lovačka kuća „Tri štubeja“ nalazi se u lovištu „Miroč – Štrbac“, na 10 km od magistralnog puta Donji Milanovac – Kladovo, na udaljenosti 17 km od Donjeg Milanovca. Kuća raspolaže sa tri dvokrevetne, jednom jednokrevetnom, jednom trokrevetnom sobom i dnevni boravkom sa trpezarijom. Kapacitet objekta je 10 ležaja.

Lovačka kuća „Pešterac“ locirana je u lovištu „Južni Kučaj IV, na udaljenosti oko 30 km od Paraćina. Objekat je kapaciteta 7 ležaja i raspolaže sa tri dvokrevetne i jednom jednokrevetnom sobom sa dva zajednička kupatila. U sastavu objekta nalazi se sala sa kaminom za odmor i opuštanje lovaca.

Lovačka kuća „Javorak“ nalazi se u lovištu „Južni Kučaj IV, na 7 km od magistralnog puta Paraćin – Zaječar, na udaljenosti 35 km od Paraćina. Kuća raspolaže sa dve trokrevetne i dve dvokrevetne sobe. Kapacitet objekta je 10 ležaja. U sastavu objekta nalazi se manja sala za sastanke.

Lovačka kuća „Valkaluci“ nalazi se u lovištu „Južni Kučaj IV, na 22 km od magistralnog puta Ćuprija – Resavica, na udaljenosti 45 km od Despotovca. Kuća raspolaže sa dve dvokrevetne i jednom jednokrevetnom sobom sa zajedničkim kupatilom. Kapacitet objekta je 5 ležaja. U sastavu objekta nalazi se salon sa kaminom.

U lovištu „Stara planina II“ nalazi se objekat Široke Luke za smeštaj kapaciteta 22 ležaja.

U „Zapadno-Moravskom“ lovištu nalazi se objekat za smeštaj kapaciteta 8 ležaja.

U lovištu „Rit“ nalazi se objekat za smeštaj kapaciteta 8 ležaja.