„Vlasinka“ i JP „Srbijašume“ posadili 500 stabala smrče

Predstavnici Fabrike za proizvodnju i promet vode “Vlasinka”, koja posluje u sastavu Coca-Cola HBC Srbija su u saradnji sa JP „Srbijašume“ u zajedničkoj akciji posadili 500 stabala smrče u Leskovoj bari.

Društvena odgovornost i principi održivog poslovanja za Coca-Cola HBC Srbija, predstavljaju važan element u kreiranju svih poslovnih planova. Tako je i ova inicijativa samo jedna u nizu onih koje pokreću ekološke pozitivne promene.

“Mi imamo vrlo odgovoran pristup životnoj sredini i korišćenju prirodnih resursa. O tome svedoči i EWS (European Water Stewardship) sertifikat čiji smo ponosni nosilac već dugi niz godina. Pored toga želimo i dodatnim aktivnostima da izvršimo pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu u kojoj živimo i radimo. O našoj posvećenosti govore i naše kolege volonteri koji su danas ovde da zajedno sa zaposlenima JP „Srbijašume“ zasade ovih novih 500 stabala smrče”,  rekao je Gojko Stojčevski, direktor „Vlasinke“.

„Važno je da svi kontinuirano radimo na zaštiti životne sredine i mi na tom putu želimo da sarađujemo sa svima onima koji i sami istinski veruju u to i doprinose kreiranju bolje i održive budućnosti. Saradnja sa kompanijom Coca-Cola HBC Srbija je veoma važna jer predstavlja pravi primer kako se na lokalu vodi briga o okruženju i prirodi. Mi u JP „Srbijašume“ smo uvek otvoreni za saradnju sa svima koji žele da nam se pridruže na našem putu poboljšanja kvaliteta životne sredine. Mi se time svakodnevno bavimo i raspoloženi smo da svoje znanje i iskustvo po pitanju pošumljavanja, nege i gajenja šuma podelimo sa svim društveno odgovornim kompanijama i pojedincima – izjavio je Nikola Novković, direktor Šumskog gazdinstva „Vranje“ koje posluje u sklopu JP „Srbijašume“.

 

Fotograf: Miroslav Aleksić