Otkriven spomenik šumaru heroju Milošu Ćirkoviću

Na samoj obali Drine u mestu Čitluk, danas je otkriven spomenik šumaru heroju Milošu Ćirkoviću. Spomenik je otkriven povodom obeležavanja 22 godine od herojske pogibije Miloša Ćirkovića i njegovih kolega šumara na Kosovu i Metohiji i u čast njihove nesebične žrtve za odbranu Srbije. Spomenik je podiglo udruženje „Naša Drina“, a svečano su ga otkrili Generalni sekretar Narodne Skupštine Republike Srbije Veljko Odalović i v.d. direktor JP „Srbijašume“ Igor Braunović, ujedno i predsednik udruženja „Naša Drina“.
Prisutnim su se obratili Ilija Ćirković, najmlađi brat Miloša Ćirkovića koji se u ime porodice zahvalio na ovom spomeniku i izrazio zadovoljstvo što se ime i hrabrost njegovog brata nikada neće zaboraviti. Prisutne su pozdravili i obratili im se Miloš Stojković, predstavnik manastira Hilandar, kao i protojerej Miljko Korićanin.
Predsednik udruženja „Naša Drina“ v.d. direktor Igor Braunović pozdravio je prisutne i objasnio zašto je spomenik Milošu Ćirkoviću baš ovde na obali Drine.
„Ovaj prvi spomenik Milošu Ćirkoviću nalazi se kraj prelepe naše Drine, reke koju mi Srbi smatramo kičmom srpskoga naroda, iako u poslednje vreme mnogi svetski prevaranti i hoštapleri pokušavaju da nam drže časove anatomije. Moramo im reći da kičma ne može biti nigde drugo nego po sredini, kao što i srce naše ne može biti nigde drugo no tamo gde ga je Miloš ostavio. Da nas seća i da nikada ne zaboravimo, i da svaki od vas braćo moja šumari, bude Miloš, kao što je i dosad bio. Da nosi ime Miloševo i srce Miloševo i da čuva svaku stopu i svaki pedalj ove zemlje, jer drugu nemamo. Da čuva pluća srpskog naroda, što je zadatak nas srpskih šumara. I nemojte da slušate one koji nam nude da zemenimo ono što je naše za ono što je vazda naše bilo. Jer naša je zemlja tamo gde su kosti naših pradedova od Dragaša do Horgoša, od Stare planine do Karinskoga mora. I tako će biti dok živi jedan Miloš i dok jedan Miloš hoda ovom našom zemljom srpskom.“
Spomenik u duborezu je napravio Bojan Grujić, a nakon otkrivanja osveštali su ga sveštenici Srpske pravoslavne crkve.