Održan XIX Sabor šumara u Vrnjačkoj Banji

U periodu od 10.9. do 12.9.2021. godine održan je XIX Sabor šumara – Šumarijada 2021. u Vrnjačkoj Banji. Manifestaciju je po osmi put otvorio v.d. direktora Igor Braunović poželevši svim kolegama i prijateljima preduzeća dobrodošlicu i puno sreće u predstojećem takmičenju, čestitavši im jubilarni 30. rođendan preduzeća, koji će biti proslavljen ove godine.

Oko 750 zaposlenih u različitim delovima preduzeća JP „Srbijašume“ se dva dana nadmetalo u brojnim sportskim disciplinama, uživalo u druženju i razmenjivanju poslovnih iskustava. Takmičari su odmerili snage u šutiranju trojki, fudbalu, odbojci, stonom tenisu, pikadu, nadvlačenju konopca, šumarskom višeboju, skoku u dalj, trčanju na 200 m i šahu u ženskoj, muškoj kao i mešovitim kategorijama.

Kao i ranijih godina, u okviru sabora šumara se i ove godine održalo takmičenje sekača motornom testerom. Od mnogobrojnih disciplina najviše pažnje je privuklo takmičenje u disciplini kresanje grana, koje svojom atraktivnošću okuplja najviše posetilaca Vrnjačke Banje, a konačna pobeda pripala je Marku Neškoviću iz ŠG „Golija“ Ivanjica.

Najviše medalja na Šumarijadi 2021. godine osvojili su zaposleni u ŠG „Rasina“ Kruševac, kojima je v.d. direktora Igor Braunović uručio pobednički pehar. Svečanom proglašenju pobednika i dodeli medalja je pored velikog broja zvanica prisustvovao i direktor JP „Vojvodinašume“ Roland Kokai.