Реновирана зграда Шумског газдинства “Шумa” Лесковац

Управна зграда Шумског газдинства „Шумa“ Лесковац добила је нови освежени изглед. Замењена је комплетна столарија, реконструисан је кров, урађена је изолација подрума и котларнице, а зграда је добила и комплетно нову фасаду. Вредност ових радова износи око 3,4 милиона динара.

Тим поводом градоначелник Лесковца др Горан Цветановић обишао je ову установу.

„Ми имамо јако добру сарадњу са Јавним предузећем “Србијашуме” које има изузетно важну улогу у очувању животне средине и здравља свих становника и њени запослени тај задатак схватају озбиљно, јер чувањем шума, пошумљавањем и бројним акцијама донирања бесплатних садница позитивно утичу на квалитет живота свих нас” – рекао је Цветановић и истакао да је ЈП “Србијашуме” недавну донирало 3000 садница Основној школи “Коста Стаменковић” у Месној заједници Синковце у Лесковцу, а истурено одељење у Чукљенику, Основне школе “Бора Станковић” годинама користи део зграде Шумског газдинства “Шумa” Лесковац која је у потпуности реновирана о трошку овог предузећа, а у плану је санација канализације и санитарног чвора. Цветановић је истакао да инжењери овог предузећа, које се залаже за подизање свести о значају очувања животне средине, веома често држе едукације о важној улози дрвећа и шума за екосистем.

Зоран Савић, заменик директора Шумског Газдинства “Шумa” Лесковац истакао је да се кроз повећање енергетске ефикасности Управне зграде газдинства допринети уштеди електричне и топлотне енергије, а све то допринеће и бољим условима за рад запослених. Он је истакао да нова фасада зграде доприноси уједно и целокупном изгледу овог дела обале реке Ветернице. Савић се захвалио градоначелнику на посети и најавио да ће 3. новембра бити организована велика акција пошумљавања на нивоу Србије под називом “Засади дрво”, када ће “Србијашуме” из свог расадника граду Лесковцу поклонити више од 5000 садница.

Погледајте видео запис телевизије К-1:

Погледајте видео запис телевизије Панорама: