Одржан XIX Сабор шумара у Врњачкој Бањи

У периоду од 10.9. до 12.9.2021. године одржан је XIX Сабор шумара – Шумаријада 2021. у Врњачкој Бањи. Манифестацију је по осми пут отворио в.д. директора Игор Брауновић пожелевши свим колегама и пријатељима предузећа добродошлицу и пуно среће у предстојећем такмичењу, честитавши им јубиларни 30. рођендан предузећа, који ће бити прослављен ове године.

Око 750 запослених у различитим деловима предузећа ЈП „Србијашуме“ се два дана надметало у бројним спортским дисциплинама, уживало у дружењу и размењивању пословних искустава. Такмичари су одмерили снаге у шутирању тројки, фудбалу, одбојци, стоном тенису, пикаду, надвлачењу конопца, шумарском вишебоју, скоку у даљ, трчању на 200 m и шаху у женској, мушкој као и мешовитим категоријама.

Као и ранијих година, у оквиру сабора шумара се и ове године одржало такмичење секача моторном тестером. Од многобројних дисциплина највише пажње је привукло такмичење у дисциплини кресање грана, које својом атрактивношћу окупља највише посетилаца Врњачке Бање, а коначна победа припала је Марку Нешковићу из ШГ „Голија“ Ивањица.

Највише медаља на Шумаријади 2021. године освојили су запослени у ШГ „Расина“ Крушевац, којима је в.д. директора Игор Брауновић уручио победнички пехар. Свечаном проглашењу победника и додели медаља је поред великог броја званица присуствовао и директор ЈП „Војводинашуме“ Роланд Кокаи.