Поклон за ОШ "Милан Ракић"

Представници ЈП "Србијашуме" настављају с акцијом "Шума у школи" која подразумева едукацију деце школског узраста. Запослени у овом предузећу посетили су ОШ "Милан Ракић" на Новом Београду, 20. 5. 2016. године и са старијим ђацима биолошке секције правили мини екосистеме.

Током радионице "Животна зајединца шума" деца су имала прилику да науче о различитим стаништима, животним заједницама, посебно о шумским екосистемима, значају који шуме имају у очувању квалитета наше животне средине, као и проблемима везаним за заштиту шума. Након теоријског дела деца су употребила усвојено знање о екосистемима и уз помоћ стручних лица осмислила и направила мини екосистем. На једноставан и лак начин деци је приказано једниство живе и неживе природе.

Стручњаци ЈП "Србијашуме" су након часа засадили једну биљну заједницу тује, чуваркућа, зачинског и декоративног биља. Овај биљни аранжман украшен ситним шареним каменчићима и различитим шишарицама поклонили су ОШ "Милан Ракић" да ученицима боравак у школи учине лепшим и пријатнијим.