ДЕЧИЈИ ФОТО-ЛИКОВНИ КОНКУРС

ЈП "Србијашуме" расписује отворени конкурс за избор најбољих ликовних радова и фотографија на тему: "Шума дише - природа прича". Конкурс је отворен од 1. маја до 1. октобра 2016. године.

ПРОПОЗИЦИЈЕ КОНКУРСА: Право учешћа имају ученици основних и средњих школа и то: 1. За ликовне радове - ученици основних школа: - категорија од 1. до 4.разреда основне школе, -категорија од 5. до 8.разреда основне школе. 2. За фотографије – ученици средњих школа, - категорија од 1. до 4.разреда средње школе.

ТЕХНИКА И ФОРМАТ За ликовне радове дозвољене су све технике ликовног изражавања, формат папира 34 х 24цм (блока бр.4). Фотографије могу бити у црно-белој и колор техници, у електронској форми, квалитет слике 300 DPI, сликано апаратом са минимум 8 мегапиксела.За конкурс је потребно доставити израђене фотографије формата 20х30 цм.

НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА Слање радова на конкурс се врши поштом на ЈП "Србијашуме" Булевар Михајла Пупина бр. 113, 11070 Нови Београд, са назнаком "ЗА ДЕЧИЈИ ФОТО-ЛИКОВНИ КОНКУРС". За сва евентуална питања контактирати Сању Робовић на бр. тел. 064/8155-964 или Данијелу Кулиер на бр. тел. 064/856-8088 или путем e-maila: marketing@srbijasume.rs. Конкурс можете пратити на сајту www.srbijasume.rs. На полеђини сваког цртежа, односно фотографије потребно је навести име и презиме аутора, назив школе, разред и одељење, име и презиме једног од родитеља и контакт телефон родитеља. Један ученик може послати највише један рад на конкурс. Примљени радови се не враћају, а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама и рекламним материјалима, а без накнаде ауторима.

ИЗБОР НАЈБОЉИХ РАДОВА Од свих пристиглих радова изабраће се најбољи рад у свакој категорији за које ће аутори добити пригодне награде. Најбољи рад укупно, без обзира да ли је у питању ликовни рад или фотографија, добиће као награду викенд на Копаонику у Шумској кући ЈП "Србијашуме". Дванаест најбољих ликовних радова ће бити публиковано у стоном календару ЈП "Србијашуме" за 2017. годину, а најбољих 12 фотографија ће бити публиковане у великом календару ЈП "Србијашуме" за 2017. годину са тиражима у преко 3.000 примерака. Сваки рад публикован у календарима ЈП "Србијашуме" биће потписан именом аутора и називом школе.

КРИТЕРИЈУМ ЗА ИЗБОР Оригиналност идеје, промоција природе, шуме, чистог ваздуха, заштите животне средине, очувања природе.

ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА И ИЗЛОЖБА Свечана додела награда и отварање изложбе најбољих радова одржаће се 1. новембра у холу дирекције ЈП "Србијашуме", на којој ће присуствовати аутори радова. Изложба ће бити медијски пропраћена.