ЈП "Србијашуме" учествовало на 23. Фестивалу еколошког позоришта

Од 18. до 20. августа 2017. године одржан је 23. Фестивал еколошког позоришта у Бачкој Паланци, на коме је другу годину заредом учествовало и ЈП "Србијашуме". Фестивал за децу и младе основан је 1994. године с циљем да споји културу са природом и приближи их омладини. Ово је једиствена прилика да деца из околине виде квалитетне позоришне представе са еколошком тематиком, али и да учествују у раду креативних радионица.

ЈП "Србијашуме" као друштвено-одговорно предузеће има за циљ да подиже ниво еколошке свести шире јавности и да едукује децу и младе о томе како треба да се понашају у природи и према природи, што је и разлог учешћа на овом догађају.

На овогодишњем фестивалу деца су имала прилику да са представницима ЈП "Србијашуме" направе животиње украшавајући шишарице различитих врста четинара, не примећујучи да истовремено уче шта су шишарице, чему служе и како да направе разлику између њих. Наредног дана деца су од попречног пресека стабла правила накит, привезак и украсе по жељи, развијајући машту и приближавајући се природи. На креативан начин деци је скренута пажња на значај очувања животне средине и мотивисана су да се укључе у борбу за очување планете.

ЈП "Србијашуме" ће кроз различите радионице током јавних манифестација за младе и кроз гостујућа предавања по школама наставити да врши едукацију деце, указујући на то да је неопходно да према природи будемо пажљиви и да непрестано бринемо о њој, како бисмо је оставили и будућим генерацијама.