ЈП "Србијашуме" учествовало на 22. Фестивалу еколошког позоришта

Од 18. до 21. августа 2016. године одржан је 22. Фестивал еколошког позоришта у Бачкој Паланци, а ове године је на њему учествовало и ЈП "Србијашуме". Фестивал за децу и младе основан је 1994. године с циљем да споји културу са природом и приближи их омладини. Ово је једиствена прилика да деца из околине виде квалитетне позоришне представе са еколошком тематиком, али и да учествују у раду креативних радионица.

Представници ЈП "Србијашуме" су током трајања фестивала одржали једно интерактивно предавање, неколико креативних радионица и одиграли представу за најмлађу публику.

Деца су имала прилику да са представницима нашег предузећа "оживе шишарке" украшавајући шишарице различитих врста четинара и направе украсни магнет за метал од попречног пресека дрвета. Кроз забаву деца су испољавала своју креативност и приближавала се природи.

Представници ЈП "Србијашуме" су деци предшколског и школског узраста одржали предавање о значају очувања животне средине, након којег су деца имала прилику да направе мини екосистеме. Ова едукативна радионица омогућава деци да направе малу животну заједницу, али и да развију осећај одговорности кроз заливање и негу коју треба да посвете биљкама након радионице.

За крај фестивала су представници ЈП "Србијашуме" приредили публици едукативну комедију "Шумски бонтон". Ова интерактивна драмска радионица указује на то како не треба да се понашамо у шуми да не бисмо загадили природу или изазвали шумски пожар. На креативан начин деци је скренута пажња на значај очувања животне средине и мотивисана су да се укључе у борбу за очување планете.

ЈП "Србијашуме" ће кроз различите радионице током манифестација за младе и кроз гостујућа предавања по школама наставити да врши едукацију деце, указујући на то да је неопходно да према природи будемо пажљиви и да непрестано бринемо о њој, како бисмо је оставили и генерацијама које долазе након нас.