Борба са шумским пожарима!

Шумски пожар, који је пре четири дана захватио шуме на планини Маљен, општина Мионица, активан је и даље. Захваљујући активностима запослених у ЈП "Србијашуме", припадницима ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације и ангажовању два хеликоптера Министарства унутрашњих послова Републике Србије, пожарна линија је пресечена и за сада је пожар под контролом.

Шумски пожари, који су пре два дана на територији општине Косјерић избили на Букову и Козомари су локализовани. Запослени у ЈП "Србијашуме" и ватрогасно-спасилачке јединице су учествовали у гашењу пожара. Пожар је захватио приватне шуме и претио да се прошири на државне културе борова у оквиру Газдинске јединице "Маљен-Ридови". Узрок оба пожара је био удар грома.

Шумски пожар на територији општине Кладово је локализован након три дана. Људски фактор је узрок пожара који је углавном захватио приватне шуме и ниско растиње, али и велике површине под ливадама и пашњацима у атарима села Велика Каменица, Подвршка и Велесница. У акцији гашења пожара учествовао је и хеликоптер МУП-а.

На територији општине Бела Паланка у приватним шумама, јуче је људском непажњом избио пожар, који се проширио и на државне културе бора у оквиру Газдинске јединице "Шљивовички вис".